Witam wszystkich Rodaków!!
Nazywam sie Michal Zakrzewski , jestesm z Nowygo Sącza mam 32 lata.
Moj dziadek rownież Michal urodzil sie w roku 1920 w Wilnie , pozniej ( prawdopodobnie po wojnie ) osiedlił sie w Nowym Saczu, gdzie się ożenił,był zolnierzem - pulkownikiem, zmarł w wieku 82 lat. Po tragedji pod Smolenskiem ktora własnie nas wszyskich Polakow dotknęła , doszedłem do wniosku , ze trzeba cos zrobic nawiazać kontakt , moze odnaleźc krewnych , moze pomow komuś - Rodakom na Kresach ?, Dziadek czesto opowiadał o swoich stronach , zabysmy nie zapomnieli gdzie sa nasze korzenie , lecz wtedy jako dziecko było to dla mnie nudne i odległe, zawsze mowił o Wilnie ze to jego najpieniejsze miasto.
Dlatego zwracam sie z pytaniem do Polakow zamieszkałych w Wilnie i ogolnie na terenie dzisiejszej Litwy , czy znają Panstwo kogos o nazwisku Zakrzewski ?
Mam roznież druga sprawe , poniewaz szczerze mowiąc nie wiem jak dokladnie wygląda sytuacja Polakow na Litwie ( wiem ze na Bialorusi i na Ukrainie nie jest najlepiej ) ,jezeli znacie Polskie rodziny , ktore potrzebuja jakiejs pomocy aby skontaktowały sie ze mną , bede ( i nie tylko ja ) starał sie zorganizować pomoc jakiej trzeba. Chciałbym aby Polacy na Kresach wiedzieli ze nie są zapomniani i na pewno nie bedą.
Oto moj adres emai :
mzak2@op.pl